Espectacles (cat)

TANGOS DE LA RESISTENCIA

Sandra Rehder & Gustavo Battaglia
Sandra Rehder (veu)
Gustavo Battaglia (guitarra)

“Immigrants, vaixells, ports, baralles, putes i solituds, bravura, excessos, tendresa, dolor, sexe i malenconia. Des dels seus orígens marginals, el tango ha estat fidel a un tipus d’expressió travessada per la passió directa i desenfadada. I com tothom sap, amb aquest tipus de passió és molt difícil negociar. Aquesta característica, que tant va molestar als sectors conservadors de dècades passades, pot ser sigui en l’actualitat la que li dóna una vigència contundent.

Així, amb la seva natural irreverència i les seves dificultats per concedir moral ambigua, el tango ha aconseguit sobreviure a força de resistir. Resistir les «bones costums», els horaris de tancament, els eufemismes, la dictadura del mercat, la pacatería o la solemnitat.

I aquesta filosofia musical de passions i resistències, complexa i intimista, utilitza la sang de Sandra Rehder (veu) i Gustavo Battaglia (guitarra) per arribar al públic de Barcelona.

És una sort.
No tot està tant malament.”

Alejandro Crimi (escriptor- periodista)

“Tangos de la Resistència” és un espectacle que uneix música i poesia amb una magnífica selecció de tangos, milongues, estils i valsos d’autors com Eladia Blázquez, Raúl Carnota, Carlos Gardel, Cátulo Castillo, Aníbal Troilo, Enrique Cadícamo, Edmundo Rivero, Manuel Romero i Enrique Delfino, Jorginho Gularte, entre d’altres.

Una proposta acompanyada pels textos de poetes com: León Felipe, Hugo Salerno, Roberto Juarroz, Octavio Paz, Jorge Boccanera, Alejandro Crimi i Juan López entre d’altres.

________________________________________

SANDRA REHDER & JAILAIFE (tango)

Sandra Rehder & Jailaife
Sandra Rehder (veu)
Gustavo Battaglia (guitarra)
Fulvio Paredes (guitarra)

“Barcelona és laica, però produeix miracles. I precisament, un d’aquests miracles és Jailaife (lunfardo de “Alta societat”), una santíssima i argentina trinitat laica, sense recomanació oficial del Papa Francisco.
A Argentina, Sandra Rehder, Gustavo Battaglia i Fulvio Parets mai haguessin coincidit. Però a Barcelona sí. Des de fa poc és un fet, o millor dit una hierofania.
Jailaife són una fenomenal cantant andina i dos guitarristes de Buenos Aires, molt diferents i virtuosos fins a l’escàndol.
Sandra interpreta tango, escriu poesia, i té el do de l’activisme emotiu. Gustavo dignifica tots els sons que se li creuen, i Fulvio és un dimoni sibarita que afina com els déus.
Jailaife no és una opció complaent, ni és un trio lògic. És l’experiència mateixa de la música.
O si es vol, un d’aquests miracles que sol engendrar Barcelona.”

Alejandro Crimi

Tangos, valses i milongas, temes instrumentals i cantats d’autors com Celedonio Flores, Enrique Francini, Héctor Stamponi, Julio De Caro, José María Contursi, Homero Manzi, Carlos Gardel, Astor Piazzolla i a més composicions pròpies.

________________________________________

SANDRA REHDER & PROYECTO AFLUENTES (tango/candombe/folk)

Sandra Rehder & Proyecto Afluentes
Sandra Rehder (veu)
Fulvio Paredes (guitarra, composició i veu)
Álvaro Pérez (tambor piano, calaix, udu i accesoris)

El candombe i el tango comparteixen la mateixa arrel africana, però van fer evolucions diferents. Van créixer en els marges del Rio de la Plata i cadascun va produir una identitat mestissa i irreverent. Aquestes manifestacions musicals freturoses de complexos, tenen una gran facilitat per transitar camins que van des del folklore fins al jazz, nodrint-se permanentment dels més variats matisos, interacció que genera al seu torn una simbiosi que no fa més que enriquir-les.

Una mostra d’això és Proyecto Afluentes, compost per Sandra Rehder, Álvaro Pérez, Fulvio Paredes. Ampliat a quartet o quintet el grup es completa amb Emiliano Roca al contrabaix i Pablo Giménez en flauta travessera. Així mateix Carlos Callero participa en el projecte com a realitzador visual.

El seu repertori es compon principalment de temes propis i personals arranjaments d’autors clàssics i moderns de la música popular llatinoamericana com Atahualpa Yupanqui, Alfredo Zitarrosa, Fernando Cabrera, Eladia Blázquez, Chabuca Granda, entre altres.

Tot és tango i tot és candombe sense ser-ho, l’urbà s’amalgama amb l’ètnic, enfilada d’harmonies d’avantguarda amb textos d’alt risc.
Tot és música viatgera i immigrant, esborra fronteres, crea universos de textures i emocions que ja es reconeixen reveladores de trobades, feliç desembocadura en el tamís rioplatense que inunda amb les seves aromes portuàries el colorit i la sonoritat de “Afluentes”.

http://proyectoafluentes.wix.com/afluentes

________________________________________

REHDER & BATTAGLIA QUARTET (tango)

Rehder & Battaglia Quartet
Sandra Rehder (veu)
Gustavo Battaglia (guitarra y direcció musical)
Horacio Fumero (contrabaix)
Claudio Constantini (bandoneón i piano)

Sandra Rehder i Gustavo Battaglia fa més de nou anys que treballant junts, compartint apassionadament el seu entusiasme pel tango. El seu mimetisme interpretatiu els ha catapultat com a parella-referència dins del gènere, on destaquen per la seva intensitat i fondària expositiva. El duet Rehder & Battaglia no ha perdut la frescor de la improvisació amb els anys i segueix conservant –des de l’ofici i l’experiència- el profund llenguatge del tango argentí.

Amb la intenció de conservar l’esperit transgressor, lúdic i arrabalero del tango, la parella ha decidit créixer sobre una nova proposta a quartet, amb el poder d’Horacio Fumero (contrabaix) i el talent de Claudio Constantini (bandoneón i piano).

El repertori del combo argentí pretén apropar-se als ritmes canyengues i al melodrama irònic dels primers tangos de principi de segle XX, amb la mateixa subtilesa i sentit de l’humor que ho feien els clàssics entre valses i milongues, però sense obviar l’actual vigència del gènere i incloent algunes composicions d’autors actuals a la seva arenga.

Un projecte sorgit des de l’autenticitat, prioritzant la seva essència, el seu esperit rebel i la puresa del tango històric.

________________________________________

“EN CUEROS” Micro espectacle 15′
Performance de poesia, cant i percussió

En cueros
Sandra Rehder (poética i veu)
Álvaro Pérez (percussió)

“En cueros” és la nuesa, l’exposició, el salt al buit que potser, fins i tot ens deixi a la intempèrie. Com va dir Juarroz, “La poesia és gairebé res. Però ens fa possibles”.
Sons primitius que fetillen paraules, joc que de vegades acaricia, unes altres estripa, però sempre estremeix.
Àgora per a la sensualitat captivadora de l’intens, amb intenció.
La pell dels tambors d’Álvaro Pérez convoca la veu de Sandra Rehder, el seu cant i la seva poesia. Parla el tambor, colpeja la paraula.

________________________________________

SANDRA REHDER & GRUPO CANDOMBE
“Nostalgia del presente”

Silvio Zalambani & Grupo  Candombe
Sandra Rehder (veu)
Silvio Zalambani (saxo soprano, arranjaments i composicions)
Vittorio Veroli (violí)
Donato D’Antonio (guitarra)
Massimo Mantovani (piano)
Tiziano Negrello (contrabaix

L’experiència musical internacional del projecte Grupo Candombe del saxofonista i compositor italià Silvio Zalambani, al costat de la cantant argentina Sandra Rehder, se sumen en una interpretació del tango contemporani molt personal, de rara intensitat i fondària.
Dues llargues experiències musicals internacionals s’associen en 2009 per donar veu a un gènere en permanent renovació i oferir les seves facetes creatives més personals, conjuntament amb la interpretació dels temes consagrats del repertori tanguer.

L’espectacle “Nostalgia del presente” presenta composicions instrumentals de Silvio Zalambani i també amb lletres de Sandra Rehder, així com temes d’Eladia Blázquez, Homero Expósito, Armando Pontier, Homero Manzi, Cátulo Castillo, Sebastián Piana, Alejandro Szwarcman i José Ogiviecki, entre d’altres autors.
Els enregistraments “Nostàlgia del present” (2011) i “Tango Live” (2013) produïdes per Borgatti Editora Musical, han estat realitzades gràcies a la trobada entre Rehder i Zalambani. El resultat no és només original i poètic, sinó d’una refinada sensibilitat i intensitat emocional.

Silvio Zalambani és diplomat en saxòfon i clarinet. A més de la música jazz i clàssica, fa molts anys que es dedica a l’estudi de la música llatinoamericana, en particular al tango, a la cultura afrocubana i brasilera.
Es destaca el seu últim treball discogràfic “Dejà vù” (2015) a duo amb el pianista argentí Federico Lechner.

[castellano] [english]