Bio (cat)

[english] [castellano]

Cantant, poeta i productora de San Rafael, Mendoza, Argentina.

Considerada una de les veus més importants del panorama musical actual, representa el tango de les dones braves d’avui, interpretat amb força i qualitat excepcionals.

Es radica a Barcelona en 2001 i desenvolupa una intensa activitat com a cantant i productora.
Es destaquen els seus concerts: “Intensotango” (2007) i “Tribut a Astor Piazzolla” (2011), tot dos a L’Auditori Nacional de Catalunya. Amb el quintet de Silvio Zalambani al Teatre Dante Alighieri i Rocca Brancaleone de Ravenna, Teatre Rossini de Lugo di Romagna, Der Haus Kultur de Bozen i Teatre de Mestre de Venècia, 23º Festival Internacional de Tango de Granada, Espanya i 9ª Cim Mundial de Tango en Senaïjoki a Finlàndia.

En 2010 va ser seleccionada pel programa ‘Diversons’ (Obra Social La Caixa) per a una gira de 20 concerts a tota Espanya.
Amb Pablo Mainetti i César Angeleri presenta “Tercera Pàtria” en el 22º Festival de Guitarra de Barcelona a la sala Luz de Gas; amb Euclydes Mattos “Arrels i ales” al San Miguel Festival Mas i Mas a la Sala de Càmera del Palau de la Música de Barcelona. Amb Gustavo Battaglia “Tangos de la Resistència” al Teatre Akadèmia, 18º Festival BarnaSants (Luz de Gas) i al Auditori Barradas de L’Hospitalet. Tambè dins del Festival Mas i Mas, actua al Centre Cultural del Born.

Al 2013 l’Editorial Gorbs edita “En Contra Dos”, poemari que comparteix amb l’escriptor Alejandro Crimi que presenta a la Central del Raval i en concert al C.C. Albareda. Porta els seus espectacles també al Teatre Filharmònica d’Oviedo (Astúries) i al Teatre La Laboral (Gijón). Amb Gabriel Rivano es presenta en ONO Das Kulturlokal, Berna, Suïssa.
Al 2014 presenta dos nous projectes: “Jailaife” amb els guitarristes Gustavo Battaglia i Fulvio Paredes i, amb el percussionista Álvaro Pérez i Fulvio Paredes, una nova proposta de tango/candombe “Proyecto Afluentes”, que inclou composicions pròpies i versions de grans temes populars. Participa en aquest projecte el realitzador visual Carlos Callero i altres músics com Emiliano Roca al contrabaix i Pablo Giménez a la flauta travessera.

Al 2015 presenta Proyecto Afluentes a la sala Sandaru, al cicle Hamaques de Casa Amèrica Catalunya. Acompanyada per Gustavo Battaglia, Claudio Constantini i Horacio Fumero canta a la cerimònia de cloenda de la 21º Mostra de Cinema Llatinoamericà a Catalunya, a la Seu Vella de Lleida.
Ha produït sis discos: “En el nombre del tango” (2001), “Bajo la piel” (2004), “El exilio de nosotros” (2007), “Tercera Patria” (Acqua Records, 2010), “La espalda de los pájaros” (2010) i “Umbrales” (Nòmada 57, 2014). També participa en el disc “Nostalgia del Presente” de Silvio Zalambani (Borgatti Edizioni Musicali).